Dødsfald og begravelse

Anmodning om begravelse og/eller bisættelse meddeles af nærmeste pårørende (ofte gennem et bedemandsfirma) til præsten eller kirkekontoret i afdødes bopælssogn, senest 2 dage efter dødsfaldet.

(Kirkekontor for Hammel, Voldby og Lading sogne hér)
Ved en kirkelig begravelse aftaler de pårørende og en præst tidspunkt for samtale og handlingen, der enten kan være en jordbegravelse eller en bisættelse. Ud over en samtale om afdøde aftales der bl.a. salmevalg m.m.

Endelig aftale om et gravsted sker ved henvendelse til kirkegårdskontoret i Hammel


Salmer til bisættelser og begravelser

Salmer og musikønsker til bisættelser og begravelser aftales med præsten.

Her kan du lytte til salmer, som ofte bruges til bisættelser/begravelser:
http://www.begravelsesguiden.dk/salmer

 

Sorggruppe

Er du i sorg? Trænger du til at tale med ligesindede? Så har du måske lyst til at deltage i en sorggruppe.

At miste er en del af livet, men for mange kan det være svært at komme videre efter den første tid. Man kan begynde at føle sig som en belastning for venner og familie, og det kan være svært at finde mennesker i ens omgangskreds, som forstår, hvor lang tid sorg varer og hvor meget livet er forandret.

I den situation tror vi, at et forløb i sorggruppen kan være en hjælp. Formålet med sorggruppen er at skabe et rum, hvor man kan møde ligestillede, og hvor der er tid og plads til at tale om alle de svære følelser, der dukker op, når man har mistet. Som gruppe ønsker vi at skabe et trygt og fordomsfrit miljø, hvor det både er tilladt at tale og at tie sammen.

Gruppen er for alle, der har mistet ægtefælle/partner, voksent barn eller en nær slægtning. Vi mødes 1 - 2 timer en eftermiddag hver anden uge. Møderne finder sted i Sognegården, Kirkevej 5, Hadsten. Vi får en kop te eller kaffe undervejs.

Når man henvender sig, vil man blive tilbudt en individuel samtale, før man kommer til det første møde. Her kan man få mere at vide om gruppen, fortælle om sin egen situation og vi finder i fællesskab ud af, om sorggruppen kan være en hjælp. Gruppen ledes af sognepræst Mette Krabbe.

Flere oplysninger kan fås ved henvendelse på kirkekontoret i Hadsten, tlf.: 86 98 04 25 eller ved henvendelse til én af præsterne: Mette Krabbe tlf. 86 98 90 65, Eva Pedersen tlf. 23 27 15 11, Thit Kirkeby-Hinrup tlf. 86 46 35 53, Jendre Nørby Fyhn tlf. 86 94 80 30, Anders Bonde tlf. 86 91 01 44